Uradne ure med študijskim letom:

Sreda, 10.00h - 13.00h

E-poštni naslov:

unitring@unitring.si
uni3ng@gmail.com

Spremenili smo naš e-naslov. Nov naslov je unitring@unitring.si
Smo člani - SUTŽO
urnik - Copy

Uradne ure:

PON,TOR,SRE,ČET
10.00h - 13.00h

E-poštni naslov:

unitring@amis.net
uni3ng@gmail.com

Spremenili smo naš e-naslov. Nov naslov je unitring@unitring.si

UNITRI v Andaluziji

Naše  potovanje po Andaluziji je bilo nepozabno doživetje, ki se ga bomo z veseljem spominjali.  Vsak dan je bil poln raziskovanja in odkrivanja novih zanimivosti te posebne španske regije. Začeli smo v Sevilli, kjer smo se izgubljali med slikovitimi ulicami in občudovali bogato kulturno dediščino ter bili priča živahnemu temperamentu flamenka. Občudovali smo strastne plesalce, ki so s svojimi gibčnimi koraki in izrazno gestikulacijo pripovedovali zgodbe svojega ljudstva. V Cordobi smo se zatopili v atmosfero mešanja kultur v mošeji-cerkvi La Mezquita. V Granadi nas je Alhambra  prevzela s svojo mogočnostjo, medtem ko smo v Rondi odkrivali skrite kotičke med slikovitimi klifi, ter si ogledali  areno, kjer še vedno prirejajo bikoborbe. Malaga nas je navdušila s svojim živahnim mestnim vrvežem, slikovitimi avenijami in bogato gastronomijo. Nepozabno doživetje je bil obisk haciende, kjer so nas domačini naučili pripraviti pristno paello. Obiskali smo tudi Gibraltar  z zanimivo mešanico naravne in kulturne dediščine. Med potjo po Andaluziji smo občudovali neskončne nasade oljk, ki krasijo andaluzijsko pokrajino. Naše potovanje je zajelo resnično raznolikost pokrajine, vse od pogleda na gorata območja Sierra Nevade do slikovitih obal Coste del Sol.

Ni enostavno zajeti vseh podrobnosti celotnega potovanja v le nekaj stavkih. Upam, da se bo kateri od naših članic/ov odločil pripraviti bolj obsežen potopis in nam s tem omogočil, da se bomo znova prepustili spominom in doživetjem tega zanimivega potovanja.

Zadovoljstvo in pohvale naših članov pa so največje priznanje, da smo izbrali pravo destinacijo in pripravili pestro potovanje, ki je preseglo vsa pričakovanja.

Napisala Mirjam Ličen, foto Jola Matič, Zdenka Šfiligoj, Zdenko Pance

Skip to content