Ponedeljek, November 28, 2022
   
Text Size
Društvo UNITRI Nova Gorica 30let Erjavčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta:
unitring@amis.net
  grb_nova_gorica

Nagovor predsednice 2022

»Star je, kdor ne ve, kaj bi počel.« (Boris Pahor )

Ivanka 2022

Vstopamo v novo, že četrto, desetletje delovanja UNITRI. V lanskem, jubilejnem, študijskem letu smo se na različne načine predstavili javnostim. Vrhunec praznovanja 30. obletnice je bila slovesnost »v živo«, s predstavitvijo dogajanja v našem društvu in družabnim srečanjem. Iskrena hvala in pohvala sodelujočim in vsem, ki ste kakorkoli prispevali k izvedbi dogodka. Za vsako predstavitvijo društva se skriva veliko truda, skrbi in dolgotrajnih priprav, največkrat članov UO. Zato začenjam uvod z zahvalami in željo, da nam jubilejno leto ostane v lepem spominu.

Ponovno smo dokazali, da smo družabna bitja in želimo biti aktivni. Zadnji dve študijski leti smo delovali v zmanjšanem obsegu in bili prikrajšani za marsikaj. Epidemija je korenito zarezala v naše delo, druženje, oklestila naše vrste, osiromašila programe. Potrebne je bilo veliko dobre volje in prilagajanja za ohranjanje nekaterih dejavnosti društva.

Letos pričenjamo že tretje »koronsko« študijsko leto. Vse kaže na to, da se moramo sprijazniti s spremembami v načinu življenja in se najverjetneje soočiti z možnostjo spopadanja z virusi oziroma različnimi zdravstvenimi težavami in omejitvami. Vendar, ne pustimo se malodušju, ampak se poskušajmo prilagoditi, oziroma si najti svoj stil življenja.

Morda bomo veliko bolj cenili naravo, vsako obliko medsebojnega druženja, se veselili prostega gibanja in se trudili ohranjati dobre odnose.

Začenjamo s pomlajeno ekipo UO in, kot vedno, z veliko mero optimizma. Pripravljamo nov program in želimo, da bi vsak izmed nas v njem našel nekaj zase. Ponovno bomo ponudili različne možnosti digitalnega opismenjevanja, saj je to nuja in nas z vseh strani spodbujajo k temu. Ohranili bomo utečene vsebine, vendar v zmanjšanem obsegu. Kolikor bo mogoče, bomo sledili dogajanjem v zvezi z Evropsko prestolnico kulture GO 2025 in se vključevali.

Program bomo sproti prilagajali aktualnim razmeram in vas o tem obveščali.

Za uvod sem si sposodila misel letos preminulega Borisa Pahorja z željo, da bi ohranili vedoželjnost in se učili česa novega, drugačnega, storili kaj zanimivega, morda nepredvidljivega, neobičajnega.

Naš moto ostaja: Nikoli ni prepozno.

                                                                          Ivanka Drnovšček, predsednica

Logo Go2025


 

 

KONTAKT

Erjavčeva ulica 4
5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta: unitring@amis.net

 

Med študijskim letom ima Društvo uradne ure:

od ponedeljka do četrtka
od 10. do 13. ure

© Društvo UNITRI Nova Gorica   Spletni piškotki