Torek, November 29, 2022
   
Text Size
Društvo UNITRI Nova Gorica 30let Erjavčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta:
unitring@amis.net
  grb_nova_gorica

Predstavitev

Nagovor predsednice 2022

»Star je, kdor ne ve, kaj bi počel.« (Boris Pahor )

Ivanka 2022

Vstopamo v novo, že četrto, desetletje delovanja UNITRI. V lanskem, jubilejnem, študijskem letu smo se na različne načine predstavili javnostim. Vrhunec praznovanja 30. obletnice je bila slovesnost »v živo«, s predstavitvijo dogajanja v našem društvu in družabnim srečanjem. Iskrena hvala in pohvala sodelujočim in vsem, ki ste kakorkoli prispevali k izvedbi dogodka. Za vsako predstavitvijo društva se skriva veliko truda, skrbi in dolgotrajnih priprav, največkrat članov UO. Zato začenjam uvod z zahvalami in željo, da nam jubilejno leto ostane v lepem spominu.

Ponovno smo dokazali, da smo družabna bitja in želimo biti aktivni. Zadnji dve študijski leti smo delovali v zmanjšanem obsegu in bili prikrajšani za marsikaj. Epidemija je korenito zarezala v naše delo, druženje, oklestila naše vrste, osiromašila programe. Potrebne je bilo veliko dobre volje in prilagajanja za ohranjanje nekaterih dejavnosti društva.

Letos pričenjamo že tretje »koronsko« študijsko leto. Vse kaže na to, da se moramo sprijazniti s spremembami v načinu življenja in se najverjetneje soočiti z možnostjo spopadanja z virusi oziroma različnimi zdravstvenimi težavami in omejitvami. Vendar, ne pustimo se malodušju, ampak se poskušajmo prilagoditi, oziroma si najti svoj stil življenja.

Morda bomo veliko bolj cenili naravo, vsako obliko medsebojnega druženja, se veselili prostega gibanja in se trudili ohranjati dobre odnose.

Začenjamo s pomlajeno ekipo UO in, kot vedno, z veliko mero optimizma. Pripravljamo nov program in želimo, da bi vsak izmed nas v njem našel nekaj zase. Ponovno bomo ponudili različne možnosti digitalnega opismenjevanja, saj je to nuja in nas z vseh strani spodbujajo k temu. Ohranili bomo utečene vsebine, vendar v zmanjšanem obsegu. Kolikor bo mogoče, bomo sledili dogajanjem v zvezi z Evropsko prestolnico kulture GO 2025 in se vključevali.

Program bomo sproti prilagajali aktualnim razmeram in vas o tem obveščali.

Za uvod sem si sposodila misel letos preminulega Borisa Pahorja z željo, da bi ohranili vedoželjnost in se učili česa novega, drugačnega, storili kaj zanimivega, morda nepredvidljivega, neobičajnega.

Naš moto ostaja: Nikoli ni prepozno.

                                                                          Ivanka Drnovšček, predsednica

Logo Go2025


 

 

   

Nagovor predsednice 2021

»Ne moremo usmerjati vetra, lahko pa prilagodimo jadra.«

                                                                                                            (Anonimno)

Predsednica 2020

Spoštovane članice in spoštovani člani,

z veseljem naznanjamo: Začenjamo jubilejno 30. leto delovanja naše UNITRI.

Nadejali smo se sproščenega praznovanja na različne načine, a nam aktualne razmere kvarijo načrte in nas silijo v prilagajanje. Tudi to študijsko leto ostajamo v vrtincu sprememb in bomo, na najboljši možen način, »vetru« prilagajali naša jadra.

Če hočemo ostati na površju, se moramo vsi prilagoditi novim razmeram, a naj nam bo to spodbuda za pridobivanje novih znanj. Brez sodobnih znanj doživljamo vsakodnevne omejitve, zato bomo spodbujali in organizirali digitalno opismenjevanje tudi v prihodnje.

Vsi smo morali spremeniti naš način življenja in to že drugo leto. S tem se moramo sprijazniti, sicer bomo prikrajšani za možnost samostojnega upravljanja s svojimi osnovnimi življenjskimi obveznostmi in potrebami kot so zdravstvene, bančne, nakupovalne in druge upravne ali prostočasne zadeve.CHARLIE CHAPLIN

Popolnoma jasno nam je, da dejavnosti na daljavo ne morejo nadomestiti našega druženja v živo, a če ne bo šlo drugače, je to vendarle bolje kot nič.

Članom, ki bi želeli pomoč pri sledenju novostim bomo, po predhodnem dogovoru, nudili individualno pomoč.

Planirali in pripravili smo vse za potek klasičnega študijskega leta v živo, v manjših skupinah, a če slednje ne bo mogoče, bomo ponudili možnost delovanja na daljavo.

Letošnji Izobraževalni program je skromnejši, ker smo večji poudarek namenili pripravi Zbornika ob 30.obletnici in video predstavitvi. Ko bodo razmere stabilnejše, bomo organizirali slovesen dogodek v počastitev jubileja, na katerega boste vabljeni.

Želim vam vse dobro, predvsem zdravja in dovolj dobre volje za učenje in druženje pa čeprav morda na drugačen način.

                                                                         Ivanka Drnovšček, predsednica

Logo Go2025


 

   

Nagovor predsednice

Rože vedno rastejo za tiste, ki jih želijo videti. (H. Matisse)

Predsednica 2020

Spoštovane članice in spoštovani člani, bodimo optimistični!

Optimizem je nujno potrebna lastnost, da se lahko spopademo z izzivi, ki jih prinaša življenje. Omogoča nam, da na svet pogledamo bolj vedro in se veselimo drobnih stvari, ki nas obdajajo.

Morali smo se prilagajati spremembam in živeti drugače. Tako bo tudi v prihodnosti. Kljub temu se lahko veselimo življenja, ki ni ravna črta! Prav zato je pestro in barvito, spremembe pa so neizbežna stalnica.

Pomislimo, ali resnično vidimo ljudi, s katerimi živimo, in tiste, s katerimi smo tako ali drugače povezani, ali damo roko tistim, ki jo potrebujejo, pa čeprav jih ne poznamo. Skrajni čas je, da pričnemo bolj ceniti sebe, si prisluhnemo in si vzamemo čas samo zase.

Preteklo študijsko leto se je zaključilo drugače, kot smo načrtovali, hkrati pa je pred nas postavilo nov izziv, ki smo ga sprejeli.

Z veliko mero dobre volje in optimizma smo pripravili program novega študijskega leta. Vključili smo večino utečenih vsebin z željo, da jih bomo tudi izvedli. Med krajše programe smo dodali nekaj novih naslovov, ki jih bomo sproti dopolnjevali z aktualnimi temami. Pri nekaterih dejavnostih smo predvideli tudi možnost učenja na daljavo v primeru karantene. Vsekakor se zavedamo, da je druženje v študijskih skupinah prijetno, morda celo bolj pomembno kot samo učenje. Vsako leto poudarjamo pomen poznavanja sodobnih načinov komuniciranja, zato bomo tudi letos slednjemu namenili pozornost z željo, da bi se nam pridružili v čim večjem številu.

Naša okolica nam ponuja obilico zanimivosti, zato bomo organizirali več ogledov bližnjih krajev s krajšimi pohodi. Srečo imamo, da živimo v območju milejšega podnebja, zato bomo v čim večji meri izkoristili možnosti dejavnosti na prostem.

Naslednje leto bo naša UNITRI dopolnila 30 let, zato vas vabimo k sodelovanju s kratkimi zapisi o zanimivostih, s fotografijami ali kako drugače. Pustimo domišljiji prosto pot.

Želim si, da bi znali videti vse lepote, ki nas obdajajo.

Dobrodošli v novem študijskem letu!

                                                                        Ivanka Drnovšček, predsednica


 

   

Beseda predsednice

"Kdor hoče uživati veselje, ga mora deliti z drugimi. Sreča je bila rojena kot dvojčica."

                                                                                                        (G. Byron)

 UO 20170526 19splet

Spoštovane članice in spoštovani člani,

je kdo med nami, ki si ne želi veselja, sreče? Upam si trditi, da ne.

Vsi vemo, da so veseli ljudje zadovoljni, uspešni, imajo manj težav z zdravjem,  in še in še bi lahko naštevali pozitivne plati veselja. Vsi smo radi v družbi srečnih ljudi.

Ker smo univerza, izobražujemo, smo aktivni in usposabljamo na različne načine, kot društvo združujemo ljudi in nam ni vseeno, kako se počutimo. Želimo čim bolj zadovoljne člane.

Hote ali nehote se tkejo vezi med člani, nihče izmed članov ni sam, kajti vse dejavnosti so skupinske. Seveda pa se moramo sami odločiti, ali bomo storili nekaj zase.

Verjamem, da bomo našli nekaj zase v pričujočem Izobraževalnem programu in programu dejavnosti za študijsko leto 2017/2018.

Ponujamo že utečene vsebine in nove dejavnosti. Nove vsebine so posebej označene in si jih je vredno pozorno pogledati, se o njih pozanimati.

Čisto vsega verjetno ne bomo uspeli uresničiti, saj bomo upoštevali število prijavljenih, stroške in druge okoliščine izvedbe posamezne dejavnosti. Ob tem pa moramo poudariti, da so nekateri mentorji pripravljeni deliti svoje znanje in izkušnje prostovoljno. Slednjim se posebej zahvaljujemo in si želimo, da bi jih bilo vedno več. Verjamemo, da je v naših vrstah še veliko ljudi, ki imajo zanimiva znanja, katere bi lahko posredovali drugim, zato vabljeni k sodelovanju.

Vedno so dobrodošli predlogi za nove dejavnosti in spremembe.

Čeprav je program že oblikovan, se lahko med letom še spreminja.

Društvo sestavljamo ljudje, zato je društvo živ organizem in se kot tak stalno spreminja. Ob upoštevanju navedenega je pomembno sledenje objavam obvestil in medsebojno obveščanje.

Naše delovanje pa je povezano tudi s težavami: kadrovskimi in prostorskimi.

Pisarna bo praviloma odprta ob ponedeljkih in sredah po objavljenem urniku.

Zaradi pomanjkanja ustreznih prostorov se bomo še dalje povezovali z dosedanjimi ponudniki prostorov in sodelovali tudi z drugimi sorodnimi dejavniki v okolju.

Pripadnost Društvu bomo še dalje dokazovali s članskimi izkaznicami in dosedanje člane opremili z novo nalepko.

Ostaja možnost uveljavljanja popustov pri navedenih ponudnikih.

Za prijetno darilo pa lahko najbližjim tudi letos podarimo vrednostni bon.

Družimo se in podelimo veselje, morda tudi v kateri od predstavljenih dejavnosti. Dajmo dobri volji čim več priložnosti. 

Dobrodošli!

                                                            Ivanka Drnovšček, predsednica

   

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

KONTAKT

Erjavčeva ulica 4
5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta: unitring@amis.net

 

Med študijskim letom ima Društvo uradne ure:

od ponedeljka do četrtka
od 10. do 13. ure

© Društvo UNITRI Nova Gorica   Spletni piškotki