Torek, September 28, 2021
   
Text Size
Društvo UNITRI Nova Gorica 30let Erjavčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta:
unitring@amis.net
  grb_nova_gorica

Restavratorsko - konservatorski dogodek v vili Bartolomei

V vili Bartolomei v Solkanu je 31.maja  potekal dogodek,kjer so konservatorji-restavratorji Goriškega muzeja skupaj z slušatelji restavratorskega krožka Unitri Nova Gorica predstavili večletno sodelovanje in prizadevanje za ohranjanje kulturne dediščine. V evropskem letu kulturne dediščine 2018 je bila prireditev namenjena eni izmed tem-z dediščino povezanimi spretnostmi in poklici (knjigovez, lončar, rezbar, štukater, pozlatar, mizar ...).

 Restavratorji 1

 Člani restavratorskega krožka so predstavili tehnike izdelave, zaščite in dekoracije predmetov:izdelava dekoracije »pastiglia«, zlatenje, tehnike ročne izdelave glinenih posod, zaščita lesa z voskom in poliranje, knjižne vezave, izdelava namenskih zaščitnih škatel. Pokazali so, da novo pridobljena znanja, skupaj z življenskimi izkušnjami pomagajo bolje razumeti dediščino, vzroke njenega propadanja in nam jo pomagajo ohranjati in v njej uživati.

restavratorji 2

Prireditve so se udeležili restavratorji-kozervatorji Goriškega muzeja, slušatelji restavratorskega krožka, predstavniki Unitri-ja in ostali ljubitelji kulturne dediščine.

Sledil je voden ogled razstave Centra za restavriranje pri Arhivu slovenijez nazivom Pisna dediščina:kako jo ohranjamo in restavriramo.

Darinka Kavčič, foto: Jana Prislan Šubic 

KONTAKT

Erjavčeva ulica 4
5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta: unitring@amis.net

 

Med študijskim letom ima Društvo uradne ure:

od ponedeljka do četrtka
od 10. do 13. ure

© Društvo UNITRI Nova Gorica   Spletni piškotki