Ponedeljek, November 28, 2022
   
Text Size
Društvo UNITRI Nova Gorica 30let Erjavčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta:
unitring@amis.net
  grb_nova_gorica

Predavanja in humanitarne akcije

Potopisno predavanje

Spoštovani,

obveščamo vas, da je predavanje PO POTEH KRALJEVAGA LJUDSTVA 

odpovedano. O novem terminu vas bomo obvestili.

 

Bi potovali ? Tokrat samo z besedo in sliko.

Vabljeni na potopisno predavanje z naslovom

 

PO POTEH KRALJEVEGA LJUDSTVA

v četrtek, 4. novembra, ob 17. uri v Zlati kotiček Mercator centra.

Gospa Mariza Viragh, svetovna popotnica, nam bo predstavila Peru in Bolivijo.

Machu Picchu Illimani

Prijavite se na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali po telefonu 031 738 199 do srede, 3. novembra.

Udeležba je mogoča ob upoštevanju pogojev PCT.

Logo Go2025


 

 

Predstavitev astrologije

VABILO

Vabimo vas na predavanje: Predstavitev astrologije,

v ponedeljek, 27. januarja ob 16.00 na OŠ Milojke Štrukelj

Astrologija

Astrologija ja starodavna veda, saj izvira iz pradavnine, to je 4000 let nazaj, najstarejši zapisi Luninih men so ohranjeni izpred 17.000 let, kar nam da vedeti, da so se že od nekdaj ljudje posluževali astrologov in njihovih nasvetov oz. so sami prepoznavali delovanje oz. vpliv določenih planetov na Zemljo oz. na njih samih.

Astrologija je veda, ki proučuje odnose med gibanjem in medsebojnimi pozicijami planetov ter življenjem na Zemlji.

Natalna karta oz. horoskop se izdela na podlagi točnih rojstnih podatkov, to je datuma, ure in kraja rojstva. Iz natalne karte se razbere naše potenciale, vzgibe, karakter in še mnogo več. Iz tranzitne karte pa vidimo trenutno in bodoče stanje nas samih.

Vprašanje smisla in namena je prav gotovo staro kot človeštvo. Človek vedno išče odgovor na vprašanje, zakaj se mu vse to dogaja in zakaj je sploh tu.

Najgloblja, prav presenetljivo globoka resnica o astrologiji je ta, da nam ta omogoča , da se skozi njene osnovne formule lahko veliko naučimo o zapleteni psihološki zgradbi lastnega bitja, sledimo globoko zakoreninjenim porivom in motivom za svoje vedenje. Njena vrednost posamezniku, staršem…,pravzaprav vsem, ki se ukvarjajo z iskanjem razumevanja človeškega uma, je neprecenljiva.

V ponedeljek, 27. 1.2020 bo 16.00 uri bo predstavitev delovanja astrologije, oz. psihološke astrologije, njen pomen in uporabnost v vsakdanjem življenju, predvsem pa kako se lahko vsak nauči izdelave oz. razlage osebnega horoskopa in kako si z njim lahko olajša vsakdanje življenje, saj je to odličen pripomoček za razumevanje sebe in situacije v kateri smo. To zanimivo področje nam bo predstavila naša članica Ljubica Gregorič. Prvo srečanje je za člane Društva brezplačno, za nečlane pa bo cena simbolična.

Prijave sprejemamo na gsm št. 031 738 199 ali po e-pošti  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.  do 23. 1. 2020.

Vabljeni.


 

 

 

Predavanje Prebujanje človeštva

V Zlatem kotičku v Mercator centra Kromberk je bilo dne 15. marca predavanje o tem, kaj je gonilna sila duhovnih in družbenih sprememb, ki že in bodo še v vse večji meri vplivale na naša življenja. Predstavljeni so bili vzroki za optimizem in upanje v svetlo prihodnost. Izvedeli smo, kdo so Maitreja in Mojstri modrosti in zakaj je svet preplavljen s čudežnimi pojavi. V teh kriznih časih se ljudje sprašujemo, ali svet, tak kot je danes, sploh služi potrebam človeka. Je življenje lahko preprostejše in bolj izpolnjujoče? Kaj prinaša nova doba? Kako do miru, pravičnejše družbe, čistega okolja in dostojnega preživetja za vse ljudi? Predavanje je skušalo odgovoriti na ta vprašanja, pa tudi na tista, ki so jih zastavile udeleženke.

Prebujanje človeštva copy

 

Besedilo povzeto po Brošuri Unitri, Foto Urška Testen

_________________________________________________________________________________________

   

Restavratorsko - konservatorski dogodek v vili Bartolomei

V vili Bartolomei v Solkanu je 31.maja  potekal dogodek,kjer so konservatorji-restavratorji Goriškega muzeja skupaj z slušatelji restavratorskega krožka Unitri Nova Gorica predstavili večletno sodelovanje in prizadevanje za ohranjanje kulturne dediščine. V evropskem letu kulturne dediščine 2018 je bila prireditev namenjena eni izmed tem-z dediščino povezanimi spretnostmi in poklici (knjigovez, lončar, rezbar, štukater, pozlatar, mizar ...).

 Restavratorji 1

 Člani restavratorskega krožka so predstavili tehnike izdelave, zaščite in dekoracije predmetov:izdelava dekoracije »pastiglia«, zlatenje, tehnike ročne izdelave glinenih posod, zaščita lesa z voskom in poliranje, knjižne vezave, izdelava namenskih zaščitnih škatel. Pokazali so, da novo pridobljena znanja, skupaj z življenskimi izkušnjami pomagajo bolje razumeti dediščino, vzroke njenega propadanja in nam jo pomagajo ohranjati in v njej uživati.

restavratorji 2

Prireditve so se udeležili restavratorji-kozervatorji Goriškega muzeja, slušatelji restavratorskega krožka, predstavniki Unitri-ja in ostali ljubitelji kulturne dediščine.

Sledil je voden ogled razstave Centra za restavriranje pri Arhivu slovenijez nazivom Pisna dediščina:kako jo ohranjamo in restavriramo.

Darinka Kavčič, foto: Jana Prislan Šubic 

   

KONTAKT

Erjavčeva ulica 4
5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta: unitring@amis.net

 

Med študijskim letom ima Društvo uradne ure:

od ponedeljka do četrtka
od 10. do 13. ure

© Društvo UNITRI Nova Gorica   Spletni piškotki