Nedelja, Maj 31, 2020
   
Text Size
Društvo UNITRI Nova Gorica 25let Erjavčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta:
unitring@amis.net
  grb_nova_gorica

Izlet Vojvodina in Beograd v maju

Datum: 14.5. – 17.5.2020

Prijave sprejema Turistična agencija NOMAGO do 20.3.2020 oziroma do zapolnitve mest na avtobusu!

Beograd

1 dan (14.5.2020): NOVA GORICA - KRUŠEDOL - SREMSKI KARLOVCI – NOVI SAD

Odhod iz Nove Gorice ob 5.00 uri. Vožnja z vmesnimi postanki pod obronke Fruške gore, v Krušedol in ogled istoimenskega samostana, ki sodi med najpomembnejše in najbogatejše samostane v Srbiji. Nato se  bomo ustavili v Sremskih Karlovcih. Mesto je bilo važen duhovni in kulturni center  Srbije od 18 st. dalje. Če preskočimo predhodna obdobja, je za mesto pomembno leto 1699, ko je bil tu podpisan znani »Karlovški mir« med Avstrijo, Poljsko in Benetkami na eni in Turčijo na drugi strani. S tem je bila končana dolgoletna vojna. Turki so se po tem letu umaknili iz teh krajev. V naslednjih dveh stoletjih je bilo mesto pomembno versko, kulturno in politično središče Srbije. Zunanji ogled. Sledila bo vožnja proti Novemu Sadu, namestitev v hotel, večerja in nočitev.

2 dan (15.5.2020): NOVI SAD – SUBOTICA – PALIČKO JEZERO – NOVI SAD

Po zajtrku v hotelu bomo dopoldan namenili ogledu multikulturnega Novega Sada, ki slovi kot eno najlepših srbskih mest. Postanek na trgu Svobode z neogotsko mestno hišo in 72 metrov visoko katoliško cerkev. Nato se bomo podali v judovsko ulico do sinagoge, ki je skoraj nedotaknjena preživela 2. svetovno vojno, v peš coni se nahajajo tudi najbolj atraktivne stavbe iz 18. in 19 stoletja. Vsi ogledi so zunanji. Nadaljevanje poti proti Subotici, ki se nahaja zelo blizu meje z Madžarsko. Mesto krasi značilna secesijska, baročna in klasična arhitektura. Pomembnejše letnice v zgodovini mesta so 1779, ko je bila Subotica proglašena za svobodno kraljevo mesto z imenom Marijaterezijapolis in 1869, ko je bila zgrajena železnica  Segedin – Subotica. Ogled. Sledi še vožnja do Paličkog jezera, ki je naravno zaščiteno območje in znano letovišče še iz 19.st. Zunanji ogled arhitektonskih znamenitosti kot so vodni stolp in velika terasa. Večerja v salašu  v Novem Sadu in nočitev v hotel.

3 dan (16.5.2020): NOVI SAD - BEOGRAD

Po zajtrku vožnja v Beograd. Zapeljali se bomo na Dedinje mimo muzeja Jugoslavije s Hišo cvetja, Belega dvora, kjer biva družina Karađorđević, nadaljevali mimo stadiona Crvene Zvezde - Marakane do pravoslavne cerkve Sv. Save, ki velja za največjo na Balkanu. Vožnja mimo zgradbe Beogradjanke, skupščine Srbije, Terazij in Trga republike. Vsi ogledi so zunanji. Sprehodili se bomo  po glavni beograjski promenadi, ulici Kneza Mihajla, kjer je veliko lepih trgovin, galerij in kjer ob ''kafici'' lahko začutimo utrip mesta in  njegov  vrvež. Kratek sprehod po Skadarliji. Sledi namestitev v hotel, večerja in nočitev. Po večerji možnost nadaljevanja druženja na splavih.

4 dan (17.5.2020): BEOGRAD - SREMSKA MITROVICA - NOVA GORICA

Po zajtrku nadaljevanje z ogledi Beograda. Vožnja mimo nekdanje palače "Savezno izvršno vijeće", konaka kneginje Ljubice (zunanji ogled) do utrdbe Kalemegdan, od koder je osupljiv pogled na sotočje Save in Donave (zunanji ogled). Pot bomo nadaljevali v Sremsko Mitrovico, antičnemu Sirmium. Ko je Dioklecijan razdelil rimsko cesarstvo na štiri regije, je bil Sirmium eno izmed glavnim mest imperija v času tetrarhije in sicer Balkansko-Donavkse regije. Sprehodili se bomo do žitnega trga s prvinami otomanske arhitekture in rimskimi ostalinami ter ogled muzeja imperialne palače. Po zaključenih ogledih vožnja proti domu.

CENA NA OSEBO (ZA ČLANE UNITRI):

265 EUR (pri najmanj 48. plačanih udeležencih)

273 EUR (pri najmanj 45. plačanih udeležencih)

288 EUR (pri najmanj 40. plačanih udeležencih)

CENA NA OSEBO (ZA NE ČLANE):

279 EUR (pri najmanj 48. plačanih udeležencih)

287 EUR (pri najmanj 45. plačanih udeležencih)

302 EUR (pri najmanj 40. plačanih udeležencih)

CENA VKLJUČUJE

storitev avtobusnega prevoza, zunanje oglede po programu, 2x namestitev v hotelu 3* v dvoposteljni sobi na podlagi polpenziona,  1 x namestitev v hotelu 3* na osnovi nočitve z zajtrkom, večerja v salašu, vstopnina v muzej cesarske palače (S.Mitrovica),  strošek vodenja in organizacije potovanja

CENA NE VKLJUČUJE

Fakultativne vstopnine, pijače pri obrokih, zavarovanja rizika odpovedi zaradi bolezni ali smrti v ožjem krogu družine v vrednosti 4,3 % od celotnega aranžmaja oz.v minimalni vrednosti 7,12 EUR/prijavnico, dodatnega zdravstvenega zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini, vse kar ni izrecno navedeno pod „cena vključuje”

Plačilni pogoji: Ob rezervaciji 30% vrednosti potovanja, preostali znesek 14 dni pred odhodom.

Splošni pogoji:

Splošni in posebni pogoji so sestavni del programa, v celoti do razpoložljivi na spletni strani https://www.nomago.si/splosni-pogoji ali razpoložljivi v potovalni agenciji v natisnjeni obliki.


 

KONTAKT

Erjavčeva ulica 4
5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta: unitring@amis.net

 

Med študijskim letom ima Društvo uradne ure:

od ponedeljka do četrtka
od 10. do 13. ure

© Društvo UNITRI Nova Gorica   Spletni piškotki