Petek, April 16, 2021
   
Text Size
Društvo UNITRI Nova Gorica 30let Erjavčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta:
unitring@amis.net
  grb_nova_gorica

Utrinki s potopisnega kolesarskega predavanja Ervina Sorča

Unitrijevci smo v četrtek 30. januarja napolnili učilnico na OŠ M. Štrukelj, kjer smo poslušali potopisno kolesarsko predavanje, ki ga je predstavil naš član Ervin Sorč, mentor kolesarske dejavnosti »S kolesom naokrog«.

Težko je Ervina predstaviti v nekaj besedah: je raziskovalec, ohranjevalec kulturne dediščine, kolesarski navdušenec in ljubitelj narave. Ervin je mentorstvo unitrijeve kolesarske skupine prevzel v septembru 2019. Skupaj smo do sedaj opravili dve kolesarski etapi, saj nam je slabo vreme preprečilo številne načrte.

Tokrat nam je Ervin predstavil pot, ki jo je opravil s kolesom od izvira Drave pri mestu San Candido (po nemško Innichen) do Beljaka. Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi. V Avstriji je pot zaradi urejenosti, varnosti in dostopnosti po kriterijih ADFC certificirana s 5 zvezdicami od 5. Kolesarjenje je potekalo po asfaltnih stezah, lepih makadamih in malo prometnih stranskih cestah. Slikovito nam je predstavil tudi kraje, skozi katere je kolesaril. Poseben poudarek je namenil urejenim površinam ob kolesarski poteh, kjer se utrujeni kolesarji lahko oddahnejo na številnih klopcah. Ob poti pa je tudi precej krajev s pitno vodo. Prekolesaril je 150 km dolgo pot.

Predvidena ura predstavite je kar prehitro minila. Z veseljem pričakujemo predstavitev naslednje Ervinove kolesarske pustolovščine. Predvideni termin naslednjega predavanja je 26. februar.  

Napisala Mirjam Ličen, koordinatorka kolesarske dejavnost


 

KONTAKT

Erjavčeva ulica 4
5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta: unitring@amis.net

 

Med študijskim letom ima Društvo uradne ure:

od ponedeljka do četrtka
od 10. do 13. ure

© Društvo UNITRI Nova Gorica   Spletni piškotki