Petek, April 16, 2021
   
Text Size
Društvo UNITRI Nova Gorica 30let Erjavčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta:
unitring@amis.net
  grb_nova_gorica

Vabilo na krajši izlet

Spoznavajmo zanimivosti okoliških krajev

 Branik – Preserje – Sv. Martin,

 

v petek, 29. maja, ob 13.30 izpred zavarovalnice Triglav

 

Kako dobro poznamo okoliške kraje? Čeprav smo jih večkrat obiskali in mislimo, da o njih vemo vse, se ob vsakem ponovnem obisku izkaže, da nam je marsikatera zanimivost ostala skrita. Tokrat bomo spoznavali naravne in kulturne zanimivosti od Branika, preko Preserji, vse tja do Sv. Martina.

 

Zbrali se bomo pred Zavarovalnico Triglav in se razporedili po avtomobilih. Zapeljali se bomo do Branika, kjer se bomo sprehodili po Governi (tako temu delu vasi pravijo domačini), z zgodbami iz Braniške preteklosti. Tu so skriti spomini na Čitalnico, Gregorčiča, napoleonske vojne, cesarske odposlance, kugo, obrtnike, čerine. V kolikor bo izvedljivo, bomo obiskali tudi Rihemberški grad (trenutno se opravljajo vzdrževalna dela).

 

Po ogledu se bomo odpeljali proti Sv. Martinu nad Brjami in se s kratkim sprehodom povzpeli do cerkvice iz 16. stoletja, ki nudi bivališče umetninam Petra Černeta. Od tu se ponuja čudovit razgled na vse strani.

Panorama pod nami je veličastna.

DSC 7856 branik big sv martin

Prijave pošljite do 28. maja na e-pošto: unitring@amis.net ali pokličete na gsm 041 822 943 - Mirjam Ličen, organizatorko dogodka.

Prostovoljni prispevek bomo zbrali ob zaključku dogodka. Število prijavljenih je omejeno, upoštevan bo vrstni red prijav. Dogodek se izvede ob upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije.

/V primeru dežja dogodek odpade/.


 

KONTAKT

Erjavčeva ulica 4
5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta: unitring@amis.net

 

Med študijskim letom ima Društvo uradne ure:

od ponedeljka do četrtka
od 10. do 13. ure

© Društvo UNITRI Nova Gorica   Spletni piškotki