Petek, April 16, 2021
   
Text Size
Društvo UNITRI Nova Gorica 30let Erjavčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta:
unitring@amis.net
  grb_nova_gorica

IZLET PLITVIČKA JEZERA, BIHAČ, BANJA LUKA

Spoštovani članice in člani Društva UNITRI!

V nadaljevanju vam pošiljamo program dvodnevnega izleta na Plitvička jezera, Bihač in Banja luko. Odhod bo v petek, 31.5.2019!  

Prijave in plačila sprejema družba NOMAGO (bivši Avrigo).

Program izleta:

1.DAN: NOVA GORICA – NARODNI PARK PLITVICE - BIHAČ

Odhod iz Nove Gorice ob dogovorjeni uri. Vožnja mimo Reke na Plitvice. Ogled tega bisera Like. Tvori ga sedemnajst jezer, ki so med seboj povezana s slikovitimi slapovi. Razdeljena so v zgornja in spodnja jezera. Največje med njimi je jezero Kozjak. Za nastanek te lepote se je treba zahvaliti vodi Bele in Črne reke, ki je bogata z apnencem. Ta se je počasi izločal iz vode in ustvarjal pregrade, za katerimi so nastala večja in manjša jezera, ki se končajo s slapom Sastavci. Tu se jezerom pridruži še najvišji slap Plitvica, visok 76 m. Vse te vode tvorijo reko Korano. Z ogledom parka bomo začeli pri Sastavcih, si ogledali spodnja jezera, se z ladjico zapeljali čez jezero Kozjak, si ogledali zgornja jezera in se s turističnim vlakcem vrnili do hotelskega kompleksa, kjer nas na bližnjem parkirišču čaka avtobus.. Sledilo bo nekaj prostega časa in nato vožnja v hotel, večerja in nočitev.

2.DAN: BIHAČ – BANJA LUKA – NOVA GORICA

Po zajtrku v hotelu sledi ogled mesta, za katerega, predvsem zaradi zgodovinskih okoliščin pravijo, da je najzahodnejše mesto vzhoda in najvzhodnejše mesto zahoda. O bogati zgodovini se bomo prepričali z ogledi Kapetanove kule, mošeje Fethija in ostalih zanimivosti. Nato se bomo podali proti Banja Luki, krajiški lepotici, mestu zelenih alej in mladosti. Banja Luka, glavno mesto Republike srpske, je zgrajena na orežjih reke Vrbas, na mestu kjer divja, planinska reka preide v nižinsko reko na poti do svojega sotočja v reko Savo. (Možnost odličnega kosila v banajluški pivovarni) Zunanji ogled znamenitosti kot so trdnjava Kastel, Gospodsko ulico, mestno hišo (zunanji ogled), cerkev Svete Trojice. Povratek proti domu.

CENA:

128 EUR (pri 45 potnikih) – za člane       140 EUR (pri 45 potnikih) – za nečlane
135 EUR (pri 40 potnikih) – za člane       147 EUR (pri 40 potnikih) – za nečlane
Cena vključuje: storitev avtobusnega prevoza in zunanje oglede po program, vstopnino v Narodni park Plitvice, ogled mesta Bihać in Banja Luke z lokalnim vodnikom, namestitev v hotelu 3* v dvoposteljni sobi na osnovi polpenziona (predvidoma v Bihaču), strošek vodenja slovenskega vodnika in organizacije potovanja

Cena ne vključuje: pijače pri večerji, zavarovanje rizika odpovedi 4.3%, zdravstveno zavarovanje Coris 4.10 (skupinsko zavarovanje, najmanj 7 oseb), enoposteljna soba 17 EUR

__________________________________________________________________________________________

 

KONTAKT

Erjavčeva ulica 4
5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta: unitring@amis.net

 

Med študijskim letom ima Društvo uradne ure:

od ponedeljka do četrtka
od 10. do 13. ure

© Društvo UNITRI Nova Gorica   Spletni piškotki