Sobota, Avgust 08, 2020
   
Text Size
Društvo UNITRI Nova Gorica 25let Erjavčeva ulica 4, 5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta:
unitring@amis.net
  grb_nova_gorica

Obiskali smo praznično Ljubljano

V petek, 25. 11. 2016, smo bili na izletu v prestolnici. Najprej smo se ustavili v cerkvi sv. Frančiška Asiškega v Šiški, ki je neprecenljiv arhitekturni biser, delo Jožeta Plečnika.
cerkev1 cerkev2
Cerkev je bila leta 2009 razglašena za kulturni spomenik državnega pomena v sklopu Plečnikovih del. Sprejel  nas je tamkajšnji župnik, gospod Gregor Kos, ki nam je izčrpno predstavil zgodovino cerkve.
Od tam smo se zapeljali v center mesta in odhiteli na Prešernov trg, kjer smo pričakali slavnostni prižig novoletnih lučk, delo Zmaga Modica, poimenovano »Spoštovanje življenja«. Avtor z novoletno okrasitvijo želi, da bi v določeno obdobje življenja posameznika prinesla čim več pozitivne energije, veselja do drugih in samega sebe ter posledično ljubezni v času in prostoru.

praznična ljubljanaV skladu s tradicijo je tudi letos lučke prižgal ljubljanski župan. Po kratkem kulturnem programu smo se razkropili vsak na svoj konec, saj smo imeli kaj videti in doživeti. Niti dež niti gneča nam nista mogla vzeti dobre volje in zadovoljstva, ki ga je bilo čutiti na poti domov.

Obisk Ljubljane nas zmeraj preseneti, kljub temu, da nam je blizu, vsakdanja in poznana. Ljubljana je zares lepo mesto, polno zanimivih zgradb, dogodkov in doživetij, zato jo velja obiskati vsakič, ko imamo priložnost.
___________________________________________________________________

KONTAKT

Erjavčeva ulica 4
5000 Nova Gorica
Kje smo? - prikaz na zemljevidu

Telefon: 05/30 02 387
GSM: 031 738 199
e-pošta: unitring@amis.net

 

Med študijskim letom ima Društvo uradne ure:

od ponedeljka do četrtka
od 10. do 13. ure

© Društvo UNITRI Nova Gorica   Spletni piškotki