Uradne ure med študijskim letom:

Sreda, 10.00h - 13.00h

E-poštni naslov:

unitring@amis.net
uni3ng@gmail.com

Na zavihku "Razstave, prireditve in drugi dogodki" je nova objava
Smo člani - SUTŽO
urnik - Copy

Uradne ure:

PON,TOR,SRE,ČET
10.00h - 13.00h

E-poštni naslov:

unitring@amis.net
uni3ng@gmail.com

Na zavihku "Razstave, prireditve in drugi dogodki" je nova objava

Na Ljubljanskem barju

Slušatelji dejavnosti zgodovine in geografije smo se na zadnje srečanje v tem študijskem letu podali na raziskovanje Ljubljanskega barja. Prvi postanek je bil pri cerkvi sv. Mihaela v Črni vasi, ki jo je zasnoval priznani arhitekt Jože Plečnik. Leseni interier je delo lokalnih obrtnikov, zanimivi so tudi posamezni betonski elementi, ki izhajajo iz uporabnih gradbenih materialov.

Nato smo obiskali koliščarsko naselje Morostig, kjer se tematska pot vije po Ljubljanskem barju in konča pri kolišču. Poleg bogate zgodovine območja smo spoznali njegove botanične in zoološke posebnosti. Koliščarska naselja okoli Alp so vpisana na Unescov seznam svetovne dediščine, medtem, ko se biotska raznovrstnost barjanske pokrajine uvršča v EU omrežje Natura 2000. V hiši Morostig je na interaktiven način predstavljena razstava o naravni pestrosti Ljubljanskega barja in življenja koliščarjev.

Pot domov nam je minila v bolj sproščenem vzdušju, saj smo se zabavali ob šalah, ki sta jih pripovedovala naš mentor in voznik avtobusa.

Na cilju smo se poslovili z obljubo, da se ponovno srečamo v naslednjem študijskem letu.

Napisala Mirjam Ličen, fotografije Aldo Šuligoj

Skip to content