Uradne ure med študijskim letom:

Sreda, 10.00h - 13.00h

E-poštni naslov:

unitring@unitring.si
uni3ng@gmail.com

Spremenili smo naš e-naslov. Nov naslov je unitring@unitring.si
Smo člani - SUTŽO
urnik - Copy

Uradne ure:

PON,TOR,SRE,ČET
10.00h - 13.00h

E-poštni naslov:

unitring@amis.net
uni3ng@gmail.com

Spremenili smo naš e-naslov. Nov naslov je unitring@unitring.si

Dan v Pevmi

Kitarska skupina Društva UNITRI Nova Gorica »JE KU JE« je v sodelovanju z Društvom upokojencev Nova Gorica in Krajevno skupnostjo Pevma, Oslavje in Štmaver izpeljala program v lepem sončnem vremenu. Vabilu so se poleg organizatorjev odzvali tudi predstavniki Območnega združenja borcev za vrednote NOB Nova Gorica, Društev upokojencev iz Gorice, Nove Gorice in Šempetra, upokojene medicinske sestre bolnišnice Šempeter, Krajevne organizacije združenja borcev za vrednote NOB Brda in Društva Briški grič iz Števerjana.

Pozdravne govore ob spomeniku padlim v NOB na placu so imeli:

– G. Lovrenc Persoglija, predsednik KS Pevma, Oslavje in Štmaver,

– G. Mirko Primožič, predstavnik vsedržavnega združenja partizanov Italije

– G. Vili Prinčič, član KS Pevma, Oslavje in Štmaver, ki je tudi pripravil in uredil  Zbornik izdan ob 60. obletnici odkritja spomenika,

– G. Žarko Kodermac, podpredsednik OZB NOB Nova Gorica,

– G. Igor Birsa, predsednik Društva upokojencev Nova Gorica. Položil je tudi šopek  padlim v NOB,

– Ga. Sonja Božič, predsednica društva upokojencev Gorica,

– G. Igor Komel, direktor Kulturnega doma Gorica.

Kitarska skupina »JE KU JE« je zaigrala in zapela pesmi Na oknu glej obrazek bled, V temnem gozdu, Šivala je deklica zvezdo, Slovenskega naroda sin. Glasbo so pričarali Andrejka Brezavšček, Ester Kavčič, Gabrijela Vidmar, Helena Kenda, Jožica Vitežnik, Lilijana Mavri, Milena Podgornik, Nataša Fabjan, Vida Paušin, Vidojka Harej in Ivo Vodopivec, naša dodana vrednost, ki je zaigral tudi na orglice in s tem obogatil naše izvajanje. Vidojka Harej nam je prebrala Kajuhovo Pesem matere treh partizanov.

Govor na pokopališču ob grobu Angele Boškin je pripravila Andrejka Brezavšček, šopek so položile upokojene medicinske sestre bolnišnice Šempeter.

Na pokopališču smo se poklonili ob spominski plošči padlim za svobodo, kjer je imel govor g. Vili Prinčič na orglice je zaigral Prečuden cvet. Lučka Mozetič, članica Društva upokojencev Nova Gorica je položila šopek.

Pri kapelici Brezmadežne Marije nam je gospod Mirko Radinja povedal nekaj besed o njeni obnovi. Kitaristi smo zapeli in na ukulele zaigrali Angeli živijo, Ivo Vodopivec pa nam je na ukulele zaigral Lepa si, lepa, roža Marija.

Vse dogodke in utrinke z dneva v Pevmi je v fotografski aparat ujel, Aldo Šuligoj, član upravnega odbora UNITRI Nova Gorica.

Glavni organizator prireditve je bila Gabrijela Vidmar iz Pevme v sodelovanju z Mileno Podgornik, Natašo Fabjan in Lilijano Mavri, ki sem program pripravila in tudi vodila.

Skip to content